Биохемиска лабораторија

biohemiska-laboratorija
 • Крвна слика
 • Диференцијална крвна слика
 • Седиментација
 • Серумско железо
 • Феритин
 • Хемиски и микроскопски преглед на урина
 • Гликемија на гладно
 • oGTT
 • HbA1c
 • Вкупен холестерол
 • Триглицериди
 • HDL, LDL, VLDL
 • Тотални протеини
 • Албумини
 • Д – Димер
 • Време крварење
 • Бреме коагулација
 • IgG, IgM, IgE
 • CRP, RF, ASO
 • Уреа
 • Креатинин
 • Билирубин
 • Мокрачна киселина
 • Натриум
 • Калиум
 • Калциум
 • Магнезиум
 • Фосфор
 • Influenza A+B/RSV
 • TSH, T4, fT4, T3, fT3
 • FSH, LH, Estradiol, Prolactin, Progesteron, Testosteron
 • CEA
 • CA 15-3
 • CA 125
 • PSA
 • AFP
 • B-HCG
 • CA 19-9
 • Chlamydia trachomatis IgA, IgM, IgG
 • Toxoplasma gondii IgM, IgG
 • CMV IgM, IgG
 • Хепатити (Anti HAV-IgM/IgG, Anti HBs, HBsAg, Anti HBc-IgM, Anti HBe, HBeAg, Anti HCV)
 • Anti-HIV
 • Helicobacter Pylori- IgA/IgG
 • Ureoplazma/Mycoplasma
 • Опијати
 • Марихуана
 • Кокаин
 • Уринокултура
 • Брис од грло
 • Брис од нос
 • Брис од око
 • Брис од уво
 • Брис од рана
 • Цервикален брис 
 • Вагинален брис
 • Уретрален брис
 • Спермокултура
 • Копрокултура
 • Витамин D

Алергиски тестови

 • Позитивна контрола
 • Dpteronyssinus
 • Dfarinae
 • Евла
 • Бреза
 • Леска
 • Мешани треви
 • ‘Рж (полен)
 • Пелин
 • Тегавец
 • Мачка
 • Коњ
 • Куче
 • Alternaria alternata
 • Белка од јајце
 • Млеко
 • Кикирики
 • Лешници
 • Моркови
 • Пченично брашно
 • Соини зрна
 • Позитивна контрола
 • Dpteronyssinus
 • Dfarinae
 • Евла
 • Бреза
 • Леска
 • Даб
 • Мешани треви
 • ‘Рж (полен)
 • Пелин
 • Тегавец (полен)
 • Мачка
 • Коњ
 • Куче
 • Морско прасе
 • Хрчак
 • Зајак
 • Penicillium notatum
 • Cladosporium herbarum
 • Aspergillus fumigatus
 • Alternaria alternata
 • Позитивна контрола
 • Лешници
 • Кикирики
 • Ореви
 • Бадеми
 • Млеко
 • Белка од јајце
 • Жолчка од јајце
 • Казеин
 • Компири
 • Целер
 • Моркови
 • Домати
 • Баклар (риба)
 • Морски рак (краба)
 • Портокали
 • Јаболка
 • Пченично брашно
 • ‘Ржено брашно
 • Цемки од сусам

Соини зрна

 • Позитивна контрола
 • Dpteronyssinus
 • Dfarinae
 • Бреза
 • Мешани треви
 • Мачка
 • Коњ
 • Куче
 • Alternaria alternata
 • Млеко
 • α-Lactoalbumin
 • β-Lactoglobulin
 • Казеин
 • Белка од јајце
 • Жолчка од јаце
 • Говедски серум албумин
 • Соини зрна
 • Моркови
 • Компири
 • Пченично брашно
 • Лешници
 • Кикирики
 • Позитивна контрола
 • Мачка
 • Коњ
 • Крава
 • Куче
 • Гуска (пердуви)
 • Патка (пердуви)
 • Домашна прашина
 • Златица (коров)
 • Бршлен
 • Ран полен од дрва
 • Доцен полен од дрва
 • Багрем
 • Овес, Зоб
 • Пченица
 • Сончоглед
 • Удоб од пчела
 • Удоб од оса
 • Бубашбава
 • Мравја киселина
 • Позитивна контрола
 • Млеко (барено/тетрапак)
 • Белка од јајце
 • Домати
 • Лешници
 • Кикирики
 • Риба/Морски плодови (школки, лигњи, октопод, ракчиња)
 • Пилешко месо
 • Месо
 • Сусам
 • Какао
 • Казеин
 • Глутен (глијадин)
 • Жолчка од јајце
 • Праска
 • Банана
 • Јагоди
 • Цреши
 • Компири
 • Боранија
 • Портокали