ПЗУ Меркур

merkur

ПЗУ МЕРКУР е приватна здравствена установа, формирана во 2006 година, која опфаќа три амбуланти по општа медицина и една гинеколошка ординација.  Денес овие амбуланти се прв избор за матични лекари во Тетово и околината, и ги нудат следните услуги:

ПЗУ Меркур има склучено договор со Фондот за здравствено осигурување на РМ, за избран лекар од примарната здравствена заштита. Пациентот го остварува правото да се лекува на товар на фондот.

Ние во ПЗУ Меркур сме комплетно посветени на постојано одржување на квалитетот на работа на највисоко ниво. Нашите пациенти се центарот на нашата работа. Во сѐ што правиме, фокусирани сме да испорачаме најдобри можни услуги за нашите пациенти. Се стремиме да испорачаме најширока палета на услуги со врвен квалитет за потребите на современата медицинска дијагностика и да бидеме избран партнер за професионалците во здравствениот систем и пациентите во регионот. Ние не забораваме дека кај докторот доаѓа човечко суштество кое страда, а не само болен дел од телото.