Што треба да знаеш за вирусот за да се заштитиш себе и својата фамилија

Одржлива вакцинација е клучна за ставање крај на пандемијата. На пазарот веќе има неколку различни вакцини, но патот до нивно масовно производство е долг и послан со трње.

Ова е водич за здравствени работници кои се вклучени во активности за нега на пациенти во здравствени установи. Целта на курсот е да се прикаже типот на орепма за лична заштита која е потребна за истите соодветно да се заштитат.

ccorona covid-19 test tetov

Почнувајќи од 26.6.2020 во ЛАОР молекуларно-генетската лабораторијa на адреса ул. 29 Ноември бр.1 Тетово ќе се врши тестирање за вирусот Covid-19. Тестирањето ќе биде со земање брис од нос, обработен со Real Time-PCR метода за чија изработка нашата лабораторија поседува…